Conceptul care a generat amenajarea acestui spatiu – salonul Aurel Vlaicu – este sugerat si sustinut de o silueta stilizata a unui avion in partea de sus incaperii, iar pe panourile de separare intre diverse zone ale salii de siluete de cladiri, din diverse colturi ale lumii.

Silueta avionului se va realiza din polistiren de 10 cm grosime, fixat pe structura metalica, chituit, apoi vopsit in culori deschise. Aceasta va fi prinsa de tavan pe tiranti la o distanta de aproximativ 20 de cm.

La nivelul tavanului se va apela la o solutie de placare lipsa cu gips-carton, in care vor fi practicate fante pentru toate instalatiile aferente; la nevoie toate partile vizibile ale acestor instalatii vor fi tratate in culoare alba sau tonuri deschise.

Luminile din zona barului vor fi prinse de tavan si vor cobori pina la 60 de centimetri peste inaltimea blatului acestuia.

Pardoseala va fi executata din zone diferentiate de mocheta si parchet. Zonele care vor delimita virtual spatiile de circulatii si spatiile de sedere vor fi tratate din doua tonuri diferite de culoare a mochetei.

Panourile de delimitare a zonelor dintre grupurile de discutii vor fi alcatuite din sticla sau plexiglass transparent peste care se va aplica un sablaj sau autocolant print pe film, colorat, cu siluete de cladiri si/sau harti de orase.

Peretii adiacenti zonei de receptie vor fi placati cu lemn, pe partea catre zona de sedere a salonului. Pentru zona de salon propriu-zis peretii vor fi alcatuiti din gips-carton, peste care se va aplica o vopsea lavabila alba ca strat suport, iar peste aceasta o culoare speciala tip “suede”. Pentru protectie se va apela la un lac de apa pentru luciu si rezistenta.

In zonele indicate se vor posta tablouri ce vor sugera motoare de avioane, de la cele cu elice clasica pina la cele cu reactie, posibil a fi stilizate sau foto dupa realitate.

Ca effect scenografic, deasupra siluetei de avion din polistiren se vor prevedea corpuri de iluminat fluorescente care sa nu fie vizibile, doar lumina generata de acestea. Aprinderea lor se va face centralizat si vor avea system electronic, nu se va adopta solutia clasica cu starter.

Culorile alese sunt in tonuri sobre, dar in acelasi timp rafinate si care creaza o atmosfera placuta, impreuna cu luminile discrete date de corpurile de iluminat.

Adauga la Proiecte favorite

Proiect Arhitectura - Salon Aurel Vlaicu

Folosim fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experienţă mai bună online și pentru a îmbunătăți acest site. Continuând să utilizați acest site, vă dați consimțământul asupra utilizării cookie-urilor. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați pagina Despre cookie
OK