In contrast cu celelalte doua saloane de amenajat din Aeroportul Henri Coanda, pentru Salonul Leonardo da Vinci conceptul este unul dinamic, cu contrase de culori tonifiante, cu insertii de sticla colorata cu model de sablaj, accentuind in acest fel si folosind la maxim lumina naturala data de peretele cortina pe o intreaga latura.

La zona de tavane s-a apelat la materiale moderne, cu impact maxim in ceea ce priveste ambianta generala. Astfel, zonele lucioase sunt tratate cu membrana Barissol, de culoare alba. In spatele acestei membrane, deasupra sunt zone unde se vor interpune corpuri de iluminat floarescente cu lumina alba, cu aprindere electronica. Senzatia de lumina va fi accentuata de felul in care membrana va face difuz conturul lumini si il va accentua in zonele centrale unde este concentrat numarul de corpuri de iluminat. De asemenea, in jurul stilpilor vor fi prevazute perimetral corpuri de iluminat asa incit sa creeze senzatia de inaltime a spatiului.

Pentru zonele de pereti se va apela la culoarea alba, din vopsitorie lavabila, in contrast cu zonele de placari cu sticla rosie. Sticla va fi sablata sau se vat rata cu autocolant pe film, cu modele clasice, curbe, ce vor “incalzi” atmosfera si a o face cit mai placuta.

Zonele de sticla colorata vor da senzatia de spatiu marit prin reflexia luminii naturale pe timpul zilei, si pe timpul noptii va fi accentuata de lumina perimetrala din jurul stilpilor de sustinere.

Pe zona de placare cu sticla a peretelui se vor monta ceasuri stilizate, care sa indice orele celor mai importante orase ale lumii. Acestea vor fi metalice iar acele indiocatoare vor avea la rindul lor culoare rosie, care vor fi incadrate in ambientul general al salonului.

In contrast cu albul si rosul va veni in completare o placare de culoare neagra in zona barului.

La nivelul pardoselilor s-a apelat la o tratare cu rasini epoxidice. Aceasta, in complatarea membranei de tavan Barrisol, vor accentua senzatie de luminozitare si de reflexii ale obiectelor din jur.

Rasina epoxidica va fi tratata in diverse culori si nuante care vor veni in completarea ambiantei generale, cu conturul perimetral in nuante de rosu iar masa generala va fi alba. Rasina epoxidica va fi tratata cu un lac transparent la stratul superior, strat care asigura o rezistenta la uzura ridicat.

Mobilierul va fi in culori de alb si rosu, in contrast. 

Adauga la Proiecte favorite

AIHCB - Salon Leonardo Da Vinci - Proiect Arhitectura

Folosim fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experienţă mai bună online și pentru a îmbunătăți acest site. Continuând să utilizați acest site, vă dați consimțământul asupra utilizării cookie-urilor. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați pagina Despre cookie
OK