In sustinerea conceptului de lounge integrat in designul interior al salonului de asteptare s-a apelat la materiale, culori si mobilier cu un grad de relaxare mare, in acelasi timp creindu-se o ambianta placuta si rafinata.

In amenajarea propriu-zisa, la nivelul tavanelor s-a optat pentru placare cu gips-carton alb, cu vopsitorie lavabila, cu fante care sustin tot ceea ce tine de instalatii. Gurile de ventilatie si de asemenea tot ceea ce tine de partea aparenta a instalatiilor se vor trata cu masti de culoare alba, sau cit mai deschise, in functie de producator.

Luminile inserate in tavan vor fi prinse in fante liniare continue, la distanta unele de altele asa incit sa dinamizeze in plan orizontal spatiul si sa dea senzatia de stabilitate. Aceste corpuri vor fi aparente si in contrast de culoare cu albul tavanului.

In ceea ce priveste finisarea peretilor s-a apelat la zone de tapet, ceea ce da o senzatie de cald, placut, usor de apropriat celor care tranziteaza aeroportul. Pe zonele de stilpi, s-a apelat la un placaj orizontal cu lemn, in riflaje orizontale, ceea ce va da senzatia de soliditate si etaliu pentru elementele structurale, in acelasi timp integrindu-le in conceptual general.

In contrast de imagine fata de zonele de tapet si zonele de placare cu lemn s-a apelat la sticla, pentru onele de delimitare a spatiilor functionale. Sticla, in acest ambient, are rolul de a tonifica la nivel mental pe cei aflati in zona de business lounge, asa incit sa se poata relaxa dar in acelasi timp sa ramina activi. Pe anumite zone de sticla s-au propus insertii de aluminiu, pe directie orizontala, pentru a accentua marimea spatiului si, de asemenea, pentru a “aseza” cit mai bine spatiul.

La nivelul pardoselilor, s-a optat pentru combinatie de parchet si mocheta. Parchetul este ales in tonuri inchise, sobre, si marcheaza in general zonele de circulatie din spatiu si dintre locurile de sedere propriu-zisa. Mocheta este tratata in culoare violeta, in completarea culorii inchise a parchetului si este asezata in general in zonele de sedere. Separatia intre cele doua finisaje se face prin profile de separare argintii, in aceeasi idée cu tratarile orizontale ale compartimentarilor de sticla.

In sustinerea conceptului se va apela la zone de vegetatie, care, in completare vor da un aer tonifiant, cu accentele de verde in acest spatiu de relaxare.

La nivel de mobilier, s-a apelat la forme clare, cu nivel ridicat de relaxare.

Culorile alese pentru ambianta acestui spatiou sunt calde, cu contraste si completari de tonuri cromatice asa incat sa lase senzatia de relaxare, mentinind in acelasi timp tonusul ridicat.

 

Adauga la Proiecte favorite

AIHCB - Business Lounge Salon Proiect Arhitectura

Folosim fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experienţă mai bună online și pentru a îmbunătăți acest site. Continuând să utilizați acest site, vă dați consimțământul asupra utilizării cookie-urilor. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați pagina Despre cookie
OK